Κονβέκτορες

Γιατί θερμοπομπός

  1. καινοτόμες τεχνικές και σχεδιαστικές λύσεις
  2. υψηλές αποδόσεις, εξαιρετική λύση για αντλίες θερμότητας
  3. οι θερμοπομποί KORADO παρέχουν θέρμανση και ψύξη
  4. χαμηλό κόστος λειτουργίας, μικρή κατανάλωση ενέργειας, ασφάλεια
  5. ευρύ φάσμα τύπων – για την θέρμανση εσωτερικών χώρων κάθε τύπου κτιρίου
  6. γρήγορη απόδοση θερμότητας - αποτελεσματικότητα, οικολογία, εξοικονόμηση ενέργειας
  7. λύσεις για εσωτερικό, εξωτερικό, στεγνό και υγρό περιβάλλον
  8. κατάλληλοι για όλες τις πηγές ενέργειας (αντλίες θερμότητας, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, λέβητες πετρελαίου, ξύλου ή βιομάζας)

 Πρόσθετα οφέλη και πλεονεκτήματα

Ταχύτερη θέρμανση χώρου

Λόγω της πολύ μικρής περιεκτικότητας νερού στους θερμοπομπούς KORADO, φθάνουν στην απαραίτητη θερμοκρασία πολύ γρηγορότερα από τα συμβατικά θερμαντικά σώματα και έτσι επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορα η επιθυμητή θερμοκρασία του δωματίου. Για τον λόγο αυτό οι θερμοπομποί είναι σε θέση να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευελιξία στις αλλαγές θερμοκρασίας του χώρου.

Θερμική άνεση

Οι θερμοπομποί μεταδίδουν την θερμότητα με την κυκλοφορία του θερμού αέρα και όχι με την ακτινοβολία όπως στην περίπτωση των συμβατικών θερμαντικών σωμάτων. Η κυκλοφορία του αέρα δημιουργείται από την φυσική ροή λόγω διαφοράς στην θερμοκρασία (θερμά στρώματα αέρα κινούνται προς τα επάνω ενώ όταν ψύχονται επιστρέφουν προς τα κάτω). Με αυτό τον τρόπο ο αέρας κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο και οι θερμοκρασιακές διαφορές μέσα στον χώρο είναι ελάχιστες. Επομένως, η θερμοκρασία του δωματίου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και φυσική.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των θερμοπομπών KORADO είναι η χαμηλή θερμοκρασία στην επιφάνειά τους. Χάρη στην συγκεκριμένη μέθοδο μετάδοσης της θερμότητας, η θερμοκρασία στη μπροστινή επιφάνεια του θερμοπομπού φθάνει μέχρι τους 40°C, ακόμη και όταν το νερό είναι σε θερμοκρασία 90°C. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να καεί κάποιος, ακόμη και σε παρατεταμένη επαφή, οπότε οι θερμοπομποί είναι κατάλληλοι για σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικά δωμάτια κλπ.

Χαμηλότερος όγκος νερού

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό των θερμοπομπών έχει σαν αποτέλεσμα το θερμό νερό να περιέχεται μόνο στους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας  και όχι στην επιφάνεια του σώματος όπως συμβαίνει στα συμβατικά θερμαντικά σώματα.

Επί παραδείγματι, ο θερμοπομπός τοίχου OK 200/60/15 περιέχει μόνο 2,92 λίτρα νερό και μπορεί να θερμάνει ένα δωμάτιο με εμβαδόν περίπου 35m². Ως εκ τούτου, εάν όλο το σπίτι είναι εφοδιασμένο με θερμοπομπούς  KORADO, το σύστημα θέρμανσης περιέχει πολύ λίγο νερό (μια μέση κατοικία απαιτεί όχι περισσότερο από 70 λίτρα νερού). Ένα τέτοιο σύστημα θέρμανσης αποκρίνεται πολύ γρήγορα στις αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης. Θερμότητα παρέχεται μόνο όταν είναι υποχρεωτική, έτσι ώστε η εσωτερική θερμοκρασία να παραμένει σταθερή. Δεν υπάρχει επίσης καμία απώλεια θερμότητας από ακτινοβολία σε οποιοδήποτε τοίχο ή γυαλί παράθυρο πίσω από θερμοπομπό.

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση του νερού

Είναι προφανές ότι καταναλίσκεται λιγότερη ποσότητα ενέργειας για την θέρμανση του μικρότερου όγκου θερμαντικού μέσου. Ως εκ τούτου, οι θερμοπομποί μας είναι φιλικοί με το περιβάλλον και ευγενικοί με την τσέπη του χρήστη...

Χαμηλό βάρος

Ο κατασκευαστική δομή των θερμοπομπών είναι πολύ ελαφριά και το χαμηλό βάρος ενισχύεται από τον μικρό όγκο του θερμαντικού μέσου. Θα εκτιμήσετε το μικρό βάρος των θερμοπομπών κατά τη μεταφορά τους, καθώς επίσης αν τοποθετούνται σε τοίχους από γυψοσανίδες, ξύλο, κατασκευές αλουμινίου κλπ.)

 

Εντυπο κονβεκτέρ KORADO